Propunere premier Mihai Tudose. Codrin Ștefănescu, informații din CEx

Codrin Ștefănescu a povestit cum s-a votat în CEx și de ce s-au retras celelalte propuneri. Totodată, Codrin Ștefănescu transmite că toți cei care s-au abținut vot vota pentru învestirea Guvernului Tudose. Totodată, liderul PSD s-a arătat dezamăgit de stenogramele apărute în presă de la ședința CEx.

”Știți că discuțiile din interiorul PSD rămân acolo. Sunt foarte intrigat că ies în spațiul public lucruri ce țin de interiorul unui partid.

Ba discuțiile de pe Whats Up, ba stenogramele din CEx, sunt lucruri care mă nemulțumesc. Ce au publicat cei din presă este o parte din dialog.

Într-o discuție internă, mai calmă sau mai aprinsă, se votează apoi. Majoritatea decide.

În mod clar și firesc voi susține o guvernare Tudose. Domnul Bădălău și domnul Stănescu este exclus să nu voteze. Suntem un partid disciplinar, nu vă faceți griji de așa ceva.

Nu e prima oară când avem o discuție dură în CEx. O discuție foarte dură a fost și legată de Șerban Nicolae, și de Zgonea. Asta ne-a călit. Suntem o echipă de oameni și supunem la vot.

Nu a fost nimeni în dezacord cu Liviu Dragnea. Noi aveam 8 candidați, am rămas cu 6 posibili și fiecare era capabil după opinia noastră să-și asume această reponsabilitate. S-a dat cuvântul tuturor, toată lumea a vorbit în mod corect.

Cum a fost refuzată funcția de premier de ceilalți candidați

Olguța avea Legea salarizării care e foarte importantă. Fifor a spus că e o onoare că a fost propus, dar a fost respins ca ministru al Transporturilor de către Iohannis, fiind foarte posibil să-l respingă și ca ministru. Marcel Ciolacu a spus că nu e foarte pregătit pentru funcție, e bun ca lider de grup, dar a zis că e mult prea complicată această pălărie. Carmen Dan nu a spus nu, dar a avut un argument foarte solid. Din partea opiniei publice s-ar fi spus că singura calitate e din Teleorman nu că e o femeie puternică și că a făcut treabă la MAI.

Fiecare a dat o explicație. Mihai Tudose a zis că își asumă responsabilitatea. Am discutat, s-a votat, lucrurile au fost lămurite, iar acum il susținem pe Mihai Tudose. 

Există și colegi foarte supărați. După incidentul Grindeanu noi suflăm și în iaurtul scos de la frigider. Am rămas înmărmuriți de ce ni s-a întâmplat.

După cum bine știți eu l-am intrebat pe Tudose direct dacă e colaborator acoperit sau are o relație mai specială sau comandă din afara partidului. Dragnea a insistat să răspundă mai mult, nu doar pe scrut. A răspuns, a fost foarte ok, reacția a fost diferită față de cea avută de Grindeanu la aceleași întrebări de acum 6 luni.

Am văzut ce a apărut în stenograme. Vă dați seama că știu ce mi s-a răspuns. Ceea ce dau agențiile de știri, inclusiv DC News este o parte din dialog. Dar nu sunt toate răspunsurile, ci o parte. El a răspuns suficient de mult la această temă.

Votul de abținere nu are legatură cu asta. Sunt chestiuni interne pe care le-am reglat.

Nu știu de ce s-a abținut domnul Bădălău și domnul Stănescu. Poate e vorba de același lucru care m-a îndemnat și pe mine. Dar această chestiune s-a închis.

Noi avem o politică la PSD, nu ne batem joc de votul omanilor. Am făcut niște promisiuni, unele neonorate pe care trebuie să le ducem la final. Sigur că sunt tot felul de speculații, îl atacă pe Tudose presa de dreapta. Până și echipa lui Ponta îl atacă, păi dacă îl atacă echipa lui Ponta îmi devine foarte simpatic Tudose”, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel