Propunere pentru Băsescu: O a treia întrebare la referendum

valeriu_todirascu
valeriu_todirascu

Un senator afiliat PDL îi propune președintelui Traian Băsescu să adauge la referendumul pentru Parlament unicameral și 300 de parlamentari, încă o întrebare, acuzând existența unor grupuri de interese formate în jurul unor parlamentari.

Senatorul Valeriu Todirașcu - cel care la jumătatea lunii mai a anunțat că demisionează din partidul Noua Republică și că va activa ca senator independent, afiliat grupului PDL - i-a trimis președintelui Traian Băsescu o scrisoare, în data de 18 iunie, în care precizează: “Vă propun ca, în cadrul referendumului național pe care îl veți iniția, alături de întrebările pentru Parlament unicameral cu 300 de parlamentari și introducerea votului prin corespondență, să adăugați și întrebarea: „Doriți limitarea mandatelor de parlamentar la cel mult două”?”, scrie pesurse.ro.

Valeriu Todirașcu își argumentează solicitarea susținând că: “Asistăm la o acaparare a unor poziții de deputat sau senator de către grupuri de interese formate în jurul unor parlamentari care au câștigat mai multe mandate și care tind să-și mențină influența și pe viitor, prin forța economică și politică pe care au dobândit-o în urma repetatelor mandate”.

În opinia lui Todirașcu, "toate acestea reprezintă amenințări la adresa statului de drept". Senatorul crede că Parlamentul "trebuie să fie alcătuit din adevărați reprezentanți ai poporului și nu din oameni care, prin mandate repetate din Legislativ, se situează deasupra societății din care provin".

Todirașcu este convins că dacă populația va vota pentru limitarea numărului de mandate, rezultatul va fi “împrospătarea continuă a Parlamentului, inclusiv a clasei politice, cu oameni noi, necorupți de activitatea politică anterioară”, care ar contribui "la procesul de modernizare a Statului român, inițiat de președintele Băsescu".

Recent, președintele Traian Băsescu a declarat că a fost “tentat” să adauge două noi întrebări la referendum: una legată de introducerea votului prin corespondență și cealaltă dacă românii vor monarhie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel