”Propune pentru București”. Bucureștenii pot propune proiecte pentru Capitală

Bucureştenii vor putea propune, începând de luni, proiecte pentru Capitală, în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti” desfăşurată de PMB, ce se va desfășura în perioada 18 septembrie - 24 noiembrie.

"Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi bună guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Conform hotărârii, pot propune proiecte persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii, va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie –  3 noiembrie 2017, iar între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 24 noiembrie.

20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro, TVA inclus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel