Proprietarul Rompetrol, scandal imens în România. Acuzații grave la adresa Guvernului

Aducerea investițiilor chineze în economiile europene este un 'must have' este de părere Azamat Zhangulov, vicepreședinte senior al KazMunayGas International, companie care deține grupul Rompetrol din țara noastră.  "Este un lucru necesar să ai investiții chineze majore în 'garderoba' ta" este de părere Zhangulov, care admite că s-a lovit de "unele îngrijorări și lipsă de înțelegere cu privire la fondul acestor investiții". 

Afirmațiile sale ascund un scandal imens. 

KMG International a bătut palma cu China Energy Company pentru vânzarea a 51% din acțiunile deținute în România. Intenția de vânzare a venit în același timp cu o anchetă DIICOT la Petromidia, care a pus sechestru pe rafinărie. Un număr de 14 persoane sunt vizate de anchetă. Sunt suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani și de manipulare a pieței de valori.

Acuzații grave la adresa Guvernului român

Avocații KMG au depus un aviz de litigiu de investiții. Ei susțin că ar putea să nu fie o simplă coincidență ancheta DIICOT care a venit imediat după ce KMG International a bătut palma cu China Energy Company, companie ce urma să dețină 51% din acțiunile Rompetrol. Avocații fac acuzații grave în nota de litigiu. Ei susțin că "România își folosește puterea guvernamentală pentru a submina tranzacția și a renaționaliza activele". Petromidia reprezintă 40% din capacitatea totală de rafinare din România și este singurul producător de produse petrochimice. 

Zhangulov vrea să calmeze situația prin discuție cu Guvernul

În ciuda a ceea ce scriu avocații KMG International, Zhangulov rămâne rezervat și precizează că "nu pare a fi exprimat oficial dezacordul cu privire la potențiala noastră colaborare cu companiile chineze". Cu toate acestea, vicepreședintele senior al KMG International subliniază că tot ceea ce vor prin acest aviz de litigiu este să aibă "o serie de discuții cu Guvernul pentru a calma situația". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel