Proprietarul Penny Market dă lovitura în Germania. Înțelegerea, intermediată de Schroeder

Principalele lanţuri de supermarketuri din Germania (Edeka şi Rewe) au ajuns la un acord pentru preluarea și împărțirea competitorului mai mic, Kaiser's Tengelmann. Înțelegereaa fost intermerdiată de fostul cancelar Gerhard Schroeder pentru a salva locurile de muncă ale celor 15.000 de angajaţi de la Kaiser's Tengelmann, informează DPA. Grupul Rewe operează în România lanțul de magazine Penny Market

Kaiser's Tengelmann a înregistrat pierderi de la debutul acestui secol pe fondul concurenţei intense de pe piaţa distribuţiei de alimente din Germania, scrie Agerpres.

Potrivit noului plan, cele aproximativ 400 de magazine Kaiser's Tengelmann din Germania urmează să fie împărţite între liderul Edeka şi rivalul Rewe.

'Cred că nu vor exista niciun fel de obstacole în implementarea acordului', a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, adăugând că angajaţii Kaiser's Tengelmann se vor putea bucura de sărbătorile de sfârşit de an ştiind că locurile lor de muncă sunt asigurate. Kaiser's Tengelmann are o istorie care a început în anii 1880. În prezent, compania are aproximativ 15.000 de angajaţi şi 400 de magazine în München şi regiunea Oberbayern, în regiunea metropolitană Berlin şi Rheinland. Ca o dovadă a importanţei politice a crizei prin care a trecut Kaiser's Tengelmann, cancelarul Angela Merkel a intervenit şi ea în discuţiile îndelungate cu privire la soarta lanţului de supermarketuri şi a cerut părţilor să ajungă la un compromis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel