PROMISIUNILE lui Nicușor Dan. REVOLUȚIE în București: Din cartier în centru în maximum 25 de minute!

AGERPRES
AGERPRES

Nicușor Dan, candidatul dreptei la Primăria București, promite că în București va curge lapte și miere. Haideți să vedem cum va arăta Bucureștiul în perioada imediat următoare...

... cel puțin conform promisiunilor făcute de Nicușor Dan. USR-PLUS ne-a promis că luni, 28 septembrie, gata! Vom face duș cu apă caldă. Din păcate, tot rece a curs. Prima promisiune, cea mai importantă, a picat. 

Dar haideți să vedem ce vrea să facă Nicușor Dan:

1. Ce înseamnă Noul București

Un oraș în care oamenii respiră mai bine, se mișcă mai bine, câștigă mai bine!

2. O guvernare de dreapta pentru Capitala României

Punem cetățeanul pe primul loc!

3. Mobilitate urbană

Din cartier în centru în maxim 25 de minute!

4. Respect pentru mediu

Creștem speranța de viață a bucureștenilor!

5. Creștere economică

Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

6. Termoficare

De la faliment la încălzire eficientă!

7. Siguranța în primul rând

Un oraș protejat de riscuri!

8. Educație și performanță

Învățăm să fim mai buni!

9. Bucureștiul sănătos

Fără risipă sau jumătăți de măsură!

10. Capitala șanselor egale

Un oraș pentru oameni, un oraș pentru toți!

11. Cultură și solidaritate

Capitală Europeană a Culturii zi de zi!

12. Urbanism

O temelie solidă pentru Noul București!

13. Un oraș civilizat cu animalele

Dintre toate punctele de mai sus, cel mai mult atrage atenția promisiunea următoare: ”din cartier până în centrul Bucureștiului, vom face 25 minute”. Poate doar dacă zburăm.

Dar Nicușor Dan spune că va rezolva astfel problema traficului:

”Am patru proiecte mari pentru rezolvarea problemei traficului în București și pentru o mobilitate urbană sporită:

Metroul de suprafață pe infrastructura CFR existentă

15 mari parcări în jurul Capitalei, în sistem „park & ride”

Extinderea, optimizarea și electrificarea / ecologizarea rețelei de transport public STB


Semaforizarea inteligentă a traficului rutier”, a promis Nicușor Dan.

Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

”Pentru realizarea acestor obiective și în scopul dezvoltării Primăriei Capitalei ca municipalitate antreprenorială, îmi propun:

✔  Achiziții predictibile ale primăriilor din București și ale instituțiilor subordonate pentru dezvoltarea unei piețe locale.

✔  Reducerea drastică a timpului de interacțiune a societăților, ca și a cetățenilor, cu administrația publică.

✔Crearea, la nivelul Primăriei Capitalei, a unui dialog între reprezentanții mediului de afaceri și reprezentanții sistemului de educație, astfel încât competențele dobândite să corespundă cu solicitările de pe piața muncii.

✔Realizarea de investiții ale primăriei în crearea de spații și facilități pe care companiile (în special start-up-urile) să le poată închiria la prețuri avantajoase.

✔  Dezvoltarea unei scheme de finanțare public-privată (împreună cu consultanță de afaceri), care să ofere soluții pentru antreprenorii ingenioși aflați la început de drum, susținând crearea unei culturi antreprenoriale în rândurile tinerilor care locuiesc în București sau vor să se mute în București.

✔  Susținerea creării unui cartier al inovației de-a lungul Dâmboviței (în colaborare cu mediul de afaceri și mediul universitar), ca pilon de bază al proiectului „Dâmbovița – axa creativă a Bucureștiului”.

✔  Impulsionarea dezvoltării zonelor de sud și est ale Bucureștiului prin crearea cererii de locuri de muncă și servicii-suport în cartiere precum Rahova, Ferentari, Pantelimon sau Titan.

✔  Dezvoltarea industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) prin atragerea de proiecte de infrastructură - centre de conferințe și târguri, complexe de business (în corelare cu dezvoltarea infrastructurii de transport).

✔  Creșterea ratingului Bucureștiului în circuitul internațional al organizatorilor de evenimente de amploare - concerte, festivaluri, târguri (în corelare cu dezvoltarea infrastructurii de transport).

✔  Relocarea, pe termen mediu, a cel puțin unei instituții europene în Capitala României.

✔Crearea unui grup consultativ format din reprezentanți ai Primării Generale, primăriilor de sector, asociațiilor de business și Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care să ajute la valorificarea oportunităților de afaceri în Capitală și să susțină simplificarea relației dintre municipalitate și antreprenori”, a mai scris Nicușor Dan în cartea sa de promisiuni.

De la faliment la încălzire eficientă!

”Viziunea mea pentru rezolvarea problemei termoficării presupune:

✔ Accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare.

✔Înlocuirea a 300 km de conductă din rețeaua principală, cu alocări financiare prioritare (acest proiect s-a derulat până acum într-un ritm extrem de lent, iar investițiile reale au fost mult sub cele asumate în mod oficial chiar de către municipalitate).

✔  Automatizarea completă a punctelor termice.

✔  Continuarea, în paralel cu modernizarea rețelei de termoficare, a investițiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private și publice.


✔Atragerea de noi clienți în sistem (noile cartiere rezidențiale, consumatori industriali, centre comerciale).

✔ Reeșalonarea datoriilor sistemului de vechi și ineficient, iar pierderile atins valori record: 1 milion de termoficare pe baza unei negocieri, de către o administrație nouă, care convinge partenerii de negocieri că e hotărâtă să rezolve problemele”, a mai promis Nicușor Dan.

Măsuri pentru educație:

”Iată ce voi face ca primar general pentru domeniul educației:

✔  Vom construi sau amenaja, în colaborare cu primăriile de sector, cel puțin 30 de creșe și grădinițe.

✔  Vom demara, în colaborare cu Guvernul României, construcția de școli în București și vom susține proiecte de extindere a școlilor existente, conform necesităților.

✔  Vom organiza noi programe after-school (școală după școală) în școlile bucureștene, cu obiectivul ca la finalul mandatului să existe un astfel de program în cel puțin 150 de școli din Capitală.

✔  Vom sprijini de asemenea creșterea calității actului educațional prin programe speciale, în colaborare cu primăriile de sector, care să formeze profesorii și să stimuleze performanța lor la clasă.

✔  În condițiile în care deficitul de locuri în grădinițe va continua să existe o perioadă de timp chiar și în condițiile unei implicări mult sporite a administrației locale în rezolvarea acestei probleme, vom susține familiile care doresc să folosească învățământul preșcolar privat prin acordarea de bonuri valorice pentru grădiniță.

✔  Vom susține o colaborare mult mai puternică între sistemul de învățământ și mediul de afaceri, prin crearea de școli profesionale conform cerințelor de pe piața muncii (în domenii precum mecanică, HORECA, construcții).

✔  Vom susține universitățile din București pentru a progresa în clasamentele internaționale ale universităților, astfel încât să atragă studenți mai mulți și mai valoroși din țară și din străinătate.

✔Vom iniția proiecte de cercetare ale Primăriei Generale împreună cu facultățile din Capitală, astfel încât să găsim noi soluții pentru problemele legate de trafic, urbanism, sănătate, dezvoltare durabilă, eficiență administrativă”.

Rămâne de văzut cum va arăta Capitala după patru ani și ce va reuși să bifeze Nicușor Dan care ne promite un București nou.

Cartea sa online de promisiuni o găsiți aici. Are 42 de pagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel