Proiectul lui Şerban Nicolae privind măsuri de regim fiscal derogatoriu, raport favorabil

Rodica Mitu / 06 noi 2017 / 13:13 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia economică a acordat, luni, raport favorabil propunerii legislative privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special, iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae, conform căreia se reduc cu 50% taxele şi impozitele datorate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică.

De asemenea, Comisia de buget şi cea de administraţie, co-raportoare în acest caz, acordaseră anterior raport favorabil.

Propunerea legislativă şi raportul comun al celor trei comisii vor intra luni pe ordinea de zi a plenului Senatului.

"În scopul dezvoltării activităţilor economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor bugetare, prezenta lege instituie un regim fiscal derogatoriu şi un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţiilor edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente', se arată în propunerea legislativă. Terenurile la care se referă proiectul se constituie din grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public al statului.

[citeste si]

Potrivit proiectului, 'pentru construcţiile şi activităţile economice realizate pe terenurile menţionate taxele şi impozitele locale datorate conform dispoziţiilor Codului fiscal se reduc cu 50%', notează Agerpres.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24