Proiectul ce elimină predarea istoriei şi geografiei în limba minorităţilor, adoptat tacit de Cameră

elevi
elevi

Propunerea legislativă care vizează eliminarea din Legea educaţiei naţionale a predării istoriei şi geografiei României în limba minorităţilor naţionale a fost aprobat tacit de Camera Deputaţilor, întrucât termenul stabilit pentru dezbatere şi vot final, 1 mai 2011, a fost depăşit.

Proiectul, iniţiat de deputatul PDL Mircia Giurgiu, prevede abrogarea din Legea educaţiei naţionale a alineatului care prevede ca în învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale, disciplinele Istoria, Geografia României să fie predate în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi a însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română, scrie newsin.

Propunerea intrase în plenul Camerei cu raport de respingere din partea Comisiei pentru învăţământ. Guvernul nu a transmis Parlamentului un punct de vedere asupra acestui proiect. Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, care este for decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel