EXCLUSIV  Proiecte vitale pentru București, blocate. Robert Negoiță: Mi-au spus, în comisie, că trebuie analizat cu atenţie

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a mărturisit că mai multe proiecte pe care și-ar dori să le dezvolte sunt blocate, în acest moment, de Primăria Generală și de Consiliul Local.

"Cea mai modernă parcare din România la ora asta şi singura parcare sub un bulevard (n.r. în zona Decebal). Asta este soluţia pe care ne dorim să o multiplicăm. Bulevardul Unirii era următorul proiect. Suntem blocaţi de Primăria Generală, dar şi de Consiliu am fost blocaţi. Deja este puţin relevant ce face Consiliul Local, pentru că oricum mi-a spus cât se poate de direct domnul primar general că nu este de acord cu acest proiect şi că nu îi va da drumul", a spus Robert Negoiță, la DCNews TV.

Cât despre motivele pentru care Nicușor Dan ar bloca mai multe proiecte care pot ajuta la fluidizarea traficului și reducerea poluării, primarul Sectorului 3 a spus:

"Probabil are argumente. Mie nu mi le-a dat. Dacă mi le-ar fi dat, aşa cum ar fi fost ele, vi le-aş fi comunicat. Mi-a zis să merg să le prezint într-o comisie. Zic ce comisie? A făcut o comisie din nişte înşişi. Nişte inși! Nu mă bag, e opţiunea dumnealui să îşi facă o comisie.

Mi-au spus, în comisie, că trebuie analizat cu atenţie pentru că, de exemplu, pasajele despre care fac eu vorbire şi le solicit dumnealor acolo atrag traficul, în sensul în care, datorită faptului că nu mai sunt blocaje în intersecţia respectivă, şoferii preferă ruta respectivă şi nu se mai duc pe străduțe să facă accident, pe unde avem şcoli, grădiniţe, pieţe aglomerate, unde sunt străzi înguste, şi omul se grăbeşte şi fuge de traficul de pe bulevard din intersecţiile blocate şi pleacă pe străduţele astea, unde generează mari probleme. Şi ce teamă au dumnealor... că o să se golească străduțele şi o să se ducă oamenii pe bulevarde. Şi le-am zis că şi bulevardele atrag trafic".

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Citește și:

Nicuşor Dan, audiat la DNA în dosarul privind nelegalitatea PUZ Primăverii 1

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat, marţi, 29 noiembrie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Nicuşor Dan a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da o declaraţie referitoare la sesizarea pe care acesta a depus-o cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde, potrivit Agrepres. 

La începutul lunii, Nicuşor Dan anunţa că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul pentru 'nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1', care prevede construirea pe un teren indicat ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

"Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeţi că va face Inspectoratul de Stat în Construcţii? Va constata nelegalitatea PUZ-ului şi va solicita prefectului să îl atace în instanţă? (din păcate, primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului). Sau mă va amenda cu 5.000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?", scria Nicuşor Dan pe Facebook.

Plângerea penală a fost depusă la DNA împotriva lui Ştefan Călin Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, iar acuzaţiile sunt de abuz în serviciu. Acesta ar fi emis avizul şi raportul de specialitate în baza cărora Consiliul General a aprobat PUZ pentru Primăverii nr. 1.

"S-a creat un folos necuvenit proprietarilor de cel puţin 3 milioane de euro, întrucât terenul în suprafaţă de 1.326 de mp a devenit construibil din (practic) neconstruibil, iar valoarea de piaţă a terenurilor construibile în zona menţionată este de cel puţin 2.500 euro/mp", se arată în sesizare.

Nicuşor Dan: Am demarat un amplu proces pentru amenajarea şi valorificarea râului Dâmboviţa

"Un prim pas în acest sens este realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru regenerarea coridorului râului Dâmboviţa, document care va avea rolul de a reglementa şi planifică investiţiile şi costurile aferente amenajării râului şi zonelor adiacente.

Lacul Morii, Institutele de Biologie, Universitatea Politehnica Bucureşti, Grădina Botanică, Opera Naţională, Parcul Izvor, Parcul Natural Văcăreşti, Biblioteca Naţională sunt câteva dintre obiectivele pe care ne propunem să le includem în PUZ, pentru a putea ulterior să le valorificăm ca atracţii şi puncte cheie în proiect", scrie edilul general, într-o postare pe Facebook. Prin acest PUZ este vizată planificarea unor noi soluţii de regenerare urbană 'care vor reconecta oamenii cu cadrul natural şi construit', adaugă Nicuşor Dan. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel