Proiecte Timișoara, respinse. Robu: Suntem ignorați

Primarul Nicolae Robu a spus, marţi, că este nemulţumit de faptul că finanţarea pentru toate proiectele de infrastructură ale Timişoarei, desemnate Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021, care au fost înaintate spre finanţare de la Guvern, au fost respinse inclusiv de către Parlament şi niciun amendament nu a fost acceptat.

Robu a menţionat că a propus o listă cu 15 mari proiecte urbane, dar s-a rezumat, acum, la doar trei amendamente pentru Timişoara şi le-a cerut parlamentarilor liberali să le susţină, dar toate au fost respinse şi de Guvernul României şi de majoritatea parlamentară PSD+ALDE, la adoptarea Legii bugetului. 

Din nou suntem ignoraţi, aproape în totalitate. Le-am cerut colegilor parlamentari de Timiş să depună amendamente, dar să o facă cu decenţă, fără politicianism. Am cerut un nou racord la autostradă, de la bifurcaţia Sânandrei - Arad, noua sală polivalentă de 16.000 de locuri şi spitalul regional, cărora le-am adăugat şi un al patrulea amendament, privind suplimentarea fondurilor pentru Programul naţional de dezvoltare locală, pentru ca toţi primarii să beneficieze de fonduri, indiferent de culoarea politică, a declarat marţi Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

Edilul consideră că este vorba despre rea voinţă la adresa unui oraş, întrucât sunt proiecte pe care administraţia locală nu are voie să le finanţeze, ci trebuie bugetate de Guvern. 

Pentru racordul la autostradă, primarul a spus că este nevoie de un tronson de drum de doar 8 km, dar amendamentul a fost respins. Pentru programul săli polivalente, amendamentul prevedea majorarea sumelor programului în sine şi de care ar fi beneficiat în acelaşi sens şi alte trei municipii din ţară - Iaşi, Oradea şi Constanţa, dar care au capacităţi mai mici, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel