Proiect sâmbăta zi lucrătoare. Horia Nasra, PSD: Ludovic Orban și Rareș Bogdan, comparaţi cu Ana Pauker și Gheorghe Gheorghiu-Dej

Rareș Bogdan - Ludovic Orban
Rareș Bogdan - Ludovic Orban

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că liderii liberali Ludovic Orban și Rareș Bogdan sunt „mai în asentiment ideologic cu foștii lideri comuniști Ana Pauker și Gheorghiu-Dej”, după ce liberalii au propus sâmbăta zi de lucru.

Deputatul Horia Nasra a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că liberalii vor să se întoarcă înainte de 1989.

„Uraaa tovarăși! Liberalii vor să se întoarcă înainte de 1989 și propun sâmbăta zi de lucru! Din câte îmi amintesc, Ludovic Orban și Rareș Bogdan spuneau că au o noblețe istorică și se revendicau a fiînsă, în realitate, sunt mai în asentiment ideologic cu foștii lideri comuniști Ana Pauker și Gheorghe Gheorghiu-Dej”, a spus Nasra citat de Mediafax.

Reacția deputatului PSD vine după ce mai mulţi deputaţi şi senatori PNL au depus un proiect legislativ de modificare a Codului Muncii, astfel încât angajaţii care prestează muncă în zilele de repaus săptămânal să primească doar o compensaţie financiară, iar repausul să scadă la 24 de ore.

Ce scrie în proiect

„În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. Cu acordul salariatului, munca prestată cu caracter ocazional, într-o zi de repaus săptămânal, se poate compensa şi doar financiar, dar durata ei nu poate depăşi 8 ore, astfel încât repausul săptămânal să fie de minim 24 de ore. Munca prestată în această situaţie se va plăti cu un spor de minim 75 % din salariul de bază, agreat între salariat şi angajator”, se arată în propunerea de modificare a legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel