Proiect PMP depus la Parlament despre pensiile de serviciu

Scutaru Cristina / 07 sep 2018 / 17:35 Salveaza PDF Comentarii
bani
Descriere foto: bani

Parlamentarii PMP au depus o propunere legislativă care prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, membrilor Corpului diplomatic, ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, Avocatului Poporului, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant.

Proiectul depus în 4 septembrie la Parlament mai prevede şi abrogarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă ale senatorilor şi deputaţilor. Potrivit prevederilor acestui proiect, invalizilor de război - încadraţi în gradul I de invaliditate şi marilor mutilaţi - li se acordă o indemnizaţie egală cu două câştiguri salariale medii brute utilizate la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate se prevede acordarea unei indemnizaţii egală cu 1,5 câştiguri salariale medii brute, iar pentru cei cu gradul III de invaliditate - o indemnizaţie egală cu un câştig salarial mediu brut. De asemenea, proiectul mai prevede că veteranii de război şi văduvele de război, care nu s-au mai recăsătorit, vor primi o indemnizaţie egală cu 50% din câştigul salarial mediu brut.

Care este motivația

Iniţiatorii motivează acest proiect prin faptul că pensia medie încasată de personalul aeronautic civil este de 10.749 lei, pensia medie a personalului Curţii de Conturi este de 7.619 lei, pensia medie a membrilor Corpului diplomatic este 5.483 lei, iar indemnizaţia pentru limită de vârstă a deputaţilor şi senatorilor este de 4.570 lei, în schimb, media recompenselor acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război este de numai 239 lei. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24