Proiect: Indemnizaţie viageră de până la 1.000 lei pentru mamele cu mai mulți copii

natalitate
natalitate

Deputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.

"Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci — 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă—eroină", se arată în proiectul de lege al deputatului PSD, depus luni la Parlament.

De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă, relatează Agerpres.

În expunerea de motive, deputatul PSD, Ninel Peia, susține că dacă nu vor fi adoptate "acum măsurile de mare și urgentă necesitate, avem toate șansele să ne diluăm ca popor în masa tot mai mare de migranți, de venetici, ce vor găsi aici și pâine bună și condiții minunate față de locurile lor de proveniență".

"O voi numi "legea Mamelor-eroine" pentru că nu mă tem de cuvinte. O femeie care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor și al patriei lor", mai scrie Peia în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel