Proiect Casa Regală. Dragnea și Tăriceanu au decis RETRAGEREA

Bogdan Bolojan / 05 Martie 2018 / 13:18 Salveaza PDF Comentarii
Dragnea - Tariceanu
Dragnea - Tariceanu

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au decis să retragă din Parlament proiectul care privește statutul Casei Regale. 

"În temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicităm retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României în calitate de iniţiatori", se arată în adresa înaintată şi analizată luni în Biroul permanent al Senatului. 

Iniţiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României a fost depusă la Senat pe 8 noiembrie 2017. Ulterior, plenul Camerei Superioare a aprobat solicitarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de iniţiator, pentru procedura de urgenţă în vederea dezbaterii şi adoptării propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a explicat că amânarea ţine de faptul că se poartă discuţii privind înfiinţarea prin lege a unei instituţii care să fie numită Casa Regală.

Declarația din luna februarie 

Întrebat, la Parlament, de ce a fost amânat din nou, la comisii, proiectul de lege privind Statutul Casei Regale, Dragnea a răspuns la începutul lunii trecute:

"Pentru că se poartă discuţii, care vor fi finalizate în aceste zile, cu reprezentanţii Casei Regale pentru a se găsi care este forma în primul rând constituţională şi în al doilea rând firească în care poate fi adoptată această lege. Nu e vorba de legea în sine, e vorba dacă sau nu se înfiinţează prin lege o instituţie care să fie numită Casa Regal," a spus Liviu Dragnea.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28