Proiect: Arborarea drapelului entităților cu pretenții statale sunt interzise

Un proiect de lege care are bătaie  înspre primarii maghiari a fost depus, joi, la Senat. Proiectul, depus de trei senatori PSD,  interzice arborarea însemnelor “unor entităţi cu pretenţii statale, nerecunoscute ca atare de către statul român”. Imnul național al României se va intona „zilnic, la începutul programului şcolar, în învăţământul primar, în varianta vocală prescurtată", se mai arată în proiectul de lege.

 Drapelul României se arborează în mod permanent „și obligatoriu” pe edificiile și în sediile instituțiilor publice, la sediul partidelor, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţământ şi cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi la aeroporturile cu trafic internaţional, precum și ca pavilion pentru navele de orice fel şi alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc, se arată în proiectul propus de senatorii Gabriela Firea, Alexandru Frățean și Șerban Nicolae.

 Nerespectarea acestui lucru se sancționează cu amendă de la 30.000 la 100.000 lei și constatarea se va face de către prefect şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, prevede proiectul.

 De asemenea, „se interzice arborarea însemnelor (drapel şi stemă) statelor care nu mai există, precum şi ale unor entităţi cu pretenţii statale, nerecunoscute ca atare de către statul român”, amenda fiind tot de 30.000-100.000 lei.

 Imnul naţional al României se intonează „zilnic, la începutul programului şcolar, în învăţământul primar, în varianta vocală prescurtată, prin grija conducătorilor unităţilor de învăţământ; inspectoratele şcolare teritoriale verifică respectarea acestor prevederi şi stabilesc măsuri de sancţionare pentru conducătorii unităţilor de învăţământ unde se constată nereguli privind aplicarea prezentei legi”, se mai arată în proiectul de lege al celor trei senatori PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel