Proiect: Aleşii locali nu vor putea ocupa funcţiile mai mult de două mandate succesive

Aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii comunali, municipali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive - sunt prevederile unui proiect de lege, aflat în dezbatere publică la Cameră şi iniţiat de deputatul ALDE Alexandru Băişanu.

'Prezenta propunere vine în întâmpinarea nevoii de a asigura un cadru propice evoluţiei fireşti a statului de drept, a administraţiei publice locale şi a democraţiei româneşti.

În mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care să limiteze numărul de mandate ale aleşilor locali, cu scopul de primenire permanentă a celor care trebuie să-şi asume conducerea unităţilor administrativ-teritoriale. Realitatea ne arată că nivelul performant de competenţă poate fi atins în două mandate consecutive.

Consider că principiile care stau la baza numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat (preşedintele României) pot fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali', se arată în expunerea de motive a acestui proiect.

Iniţiativa legislativă va rămâne în dezbatere publică la Camera Deputaţilor până la începutul lunii septembrie, când va intra în circuitul legislativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel