Programul Rabla pentru electrocasnice începe mâine. Valoarea voucherelor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (PhotoMIX Company)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (PhotoMIX Company)

O nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice începe mâine.

O nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice începe mâine, cu un buget de 50 de milioane de lei - anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu. Persoanele fizice vor avea la dispoziţie 5 zile, în vederea înscrierii în program, prin crearea unui cont de utilizator în aplicaţia informatică, scrie Rador.

Cei care vor să îşi cumpere o maşină de spălat rufe sau vase, un aparat de aer condiţionat, frigider, ladă frigorifică sau congelator, pot primi un voucher de 400 de lei. Pentru un aspirator de praf care consumă mai puţină energie, subvenţia este de 200 de lei; pentru un laptop 500 de lei, iar pentru o tabletă 300 de lei. 

„Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat încă de la început de un succes uriaș în rândul populației, astfel că am luat hotărârea ca bugetul alocat în anul 2022 să fie cel mai mare de până acum, alocând 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult față de anul trecut. Reamintim tuturor celor interesați să participe în program, în oricare dintre etape, că este necesar să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veți putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în edițiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creați alt cont, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de e-mail și parola setată de dumneavoastră. În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, potrivit dailybusiness.ro.

În câte etape se va desfășura programul

Etapa I: Va cuprinde selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 1000 – 09.12.2022, ora 2359, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25.000 mii lei

Etapa II: Se referă la selecția voucherelor specifice categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele (12.12.2022, ora 1000 – 16.12.2022, ora 2359 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10.000 mii lei

Etapa III: care este si ultima, vizează selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (19.12.2022, ora 1000 – 23.12.2022, ora 2359 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15.

Citește și:

Cum vrea să reducă Franța deșeurile. Bonusuri de la stat pentru reparația electrocasnicelor

Începând de la 10 euro pentru un fierbător şi până la 45 de euro pentru un calculator personal, francezii vor beneficia, de la mijlocul lunii decembrie, de un bonus de la stat pentru a-şi repara electronicele şi electrocasnicele, un program inedit în Europa destinat prelungirii duratei de viaţă a echipamentelor şi reducerii deşeurilor, informează AFP. 

Aceste fonduri pentru reparaţii, prevăzute într-o lege a economiei circulare din 2020, vor intra în vigoare pe 15 decembrie, cu o primă serie de aparate vizate, urmate de alte categorii de echipamente începând din 2024.

Finanţarea programului este asigurată via eco-organizaţii care gestionează sfârşitul ciclului de viaţă al electronicelor şi electrocasnicelor

Dotat cu 410 milioane de euro pentru o perioadă de şase ani, finanţarea programului este asigurată via eco-organizaţii care gestionează sfârşitul ciclului de viaţă al electronicelor şi electrocasnicelor. Începând de la mijlocul lunii decembrie, persoanele particulare din Franţa se vor putea duce la unul din primii 500 de reparatori agreaţi (care vor beneficia de eticheta 'QualiRépar'), şi vor beneficia de o reducere la repararea electronicelor şi electrocasnicelor.

Printre primele tipuri de echipamente eligibile se numără: filtrele de calea, aparatele de călcat (reducere de 10 euro), aspiratoare, bormaşine, cititoare DVD, sisteme home cinema, instrumente muzicale, trotinete, biciclete electrice (15 euro), console de jocuri video (20 de euro), maşini de spălat, frigidere/congelatoare, tablete, telefoane portabile (25 de euro), televizoare şi videoproiectoare (30 de euro). Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel