Programul Naţional de Oncologie. Pintea vrea extinderea programului pe mai multe paliere

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, că Programul Naţional de Oncologie este unul "generos", dar care totuşi nu acoperă nevoile pacientului. 

"Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă. (...) Dar, în acest moment, este un program generos", a spus Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătăţii a participat joi seară la dezbaterea "Politici de sănătate în oncologie", organizată de Institutul Oncologic din Cluj. 

"Mă aflu aici în primul rând pentru respectul pe care îl port oncologiei, profesorului Achimaş, căruia îi mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Înainte de a fi învestită ministru, i-am promis profesorului Achimaş că voi veni la această întâlnire, având în vedere colaborarea dintre cele două spitale, Spitalul Judeţean Baia Mare, pe care l-am condus până duminică, şi Institutul Oncologic Cluj. Mi-am ţinut promisiunea, dar am venit aici în calitate de ministru, sperând să dau o greutate mai mare acestei conferinţe, în sensul de a conştientiza problemele reale cu care se confruntă oncologia în ziua de azi", a afirmat Sorina Pintea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel