Programele Rabla și Casa Verde riscă să fie blocate

big_14248
big_14248

Atât programul Rabla ediția 2012, cât și programul Casa Verde riscă să fie blocate în acest an din cauza fondurilor insuficiente ale Administrației Fondului de Mediu, potrivit anunțului făcut, miercuri, de către ministrul Mediului,  Korodi Attila.

Acesta a afirmat că fondurile alocate programului Rabla pentru acest an, care a demarat cu mai puțin de o lună în urmă, pot acoperi doar casarea unui număr de 30.000 de mașini vechi.

"Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem în imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiţi ca programul care a începutul anul acesta să se termine la cota alocată până acum, pentru că nu mai avem resurse financiare să suplimentăm", a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă, citează Mediafax.

De altfel, nici in ultimii doi ani, situația nu a fost diferită, întrucât fondurile inițiale alocate de la bugetul de stat pentru casarea mașinilor vechi au fost mai mici, pentru ca ulterior acestea să fie suplimentate. Numai în 2011, de la fonduri suficiente pentru casarea unui număr de 30.000 de mașini, inițial, s-a ajuns la o suplimentare care  a permis scoaterea din uz a unui număr de 116.644 de maşini.

Potrivit ministrului Medului, această stare de fapt se datorează unei decizii guvernamentale, prin care surplusul de bani din anii trecuţi a fost blocat, din cauza limitării cheltuielilor bugetare în anul 2012, precizând că hotărârea nu aparține nici ministerului și nici ministrului.

În legătură cu programul ”Casa Verde”, ministurl Mediului a arătat: "Suntem nevoiţi să nu deschidem o nouă sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentrăm eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor şi plata sumelor în urma investiţiilor făcute anul trecut în acest program".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel