Program Senat. Şerban Nicolae: Vă fac o propunere

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a propus modificarea programului de lucru al Senatului.

"Aş vrea să vă fac o propunere la care să reflectaţi. O fac în numele grupului parlamentar al PSD şi e vorba de programul nostru de lucru săptămânal. Ideea era de a face un program de lucru modificat, în ideea în care ziua de luni să aibă programul pe care îl ştiţi, cu şedinţa de Birou permanent, comitetul liderilor şi plen, cu sesiune de întrebări şi interpelări la sfârşitul zilei (...). Marţi însă să avem şedinţe de comisii de dimineaţă până după amiază. Să fie doar o zi consacrată şedinţelor pe comisii. Asta ar permite şi o mai bună aşezare a şedinţelor de comisii, astfel încât să nu se suprapună două comisii la care este necesară prezenţa aceleiaşi structuri guvernamentale, să nu se suprapună cu prezenţele colegilor senatori în două sau mai multe comisii şi de asemenea ar asigura şi un material de lucru în materie legislativă pentru o şedinţă de plen miercuri dimineaţă", a spus, luni, liderul grupului PSD în plenul Senatului.

Acesta i-a rugat pe senatori să reflecteze până săptămâna viitoare la această propunere.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a precizat că partidul său susţine propunerea PSD. "Noi am atras de multe ori atenţia asupra faptului ca sunt nenumărate comisii ale căror programe se suprapun şi nu putem participa fizic la două comisii în acelaşi timp. (...) De asemenea, numărul comisiilor speciale s-a amplificat în ultima vreme. Suntem pentru aceasta iniţiativă. (...) Cred că acest lucru ar profesionaliza mai mult activitatea noastră", a precizat senatorul USR.

[citeste si]

La rândul său, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, senator ALDE, a atras atenţia că este nevoie de o planificare a şedinţelor comisiilor astfel încât secretarii de stat, a căror prezenţă este solicitată în Parlament, să nu fie programaţi în acelaşi timp la mai multe şedinţe ale comisiilor de specialitate, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel