Program guvernare USR. Negrescu: Au blocat România într-un an de guvernare în care au avut totul

Foto: Facebook Victor Negrescu
Foto: Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu a transmis un mesaj legat de propunerile de miniştri şi programul de guvernare cu care Dacian Cioloş merge în Parlament. 

"Capitolul dedicat afacerilor europene în programul de guvernare al USR este un document pueril realizat de oameni care nici măcar nu au citit procedurile și cadrul legal existent.

Le reamintesc marilor 'reformatori' de la USR că există deja un cadru de coordonare cu toți decidenții în domeniul afacerilor europene pe care tot ei în guvernarea cu PNL l-au ignorat, că au fost pregătiți de Comisia Europeană mii de experți în domeniul afacerilor europene cu ocazia Președinției Consiliului UE pe care i-au izolat prin ministere, că deja există o strategie de cooperare post-Brexit cu Marea Britanie pe care probabil nu au citit-o și că au existat zeci de consultări la care au fost invitate toate partidele, pe care mulți dintre liderii USR le-au ignorat. Vor să reprezinte România la nivel înalt dar să ne amintim de momentul în care Vlad Voiculescu a încurcat punctele discutate în ședința cu miniștrii sănătății din UE vorbind despre altă temă sau de faptul că precedentul guvern prefera să ignore ședințele Consiliului UE.

Înainte să clameze faptul că vor să modernizeze România, mai bine s-ar uita la cum au blocat-o într-un an de guvernare în care au avut totul, iar miniștrii lor și-au demonstrat incompetența", transmite Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate din Parlament

Marți au loc audierile celor propuși de Dacian Cioloș să ocupe funcțiile de miniștri. Miercuri urmează ca senatorii și deputații să acorde votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare. Dacian Cioloș se bazează doar pe voturile celor 80 de parlamentari USR.

Audierea persoanelor care au fost propuse să ocupe funcţii de miniştri, de către comisiile specializate, are loc marţi, iar miercuri urmează să fie plenul reunit al Parlamentului, în care se va da votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare.

Potrivit calendarului adoptat de coducerile celor două camere ale Legislativului, Iulia Popovici, propusă pentru MInisterul Culturii, va fi audiată prima în comisiile de specialitate, de la ora 10.00, iar Ioana Mihăilă, propunerea pentru Ministerul Sănătății, va fi ultima audiată. Ioanei MIhăilă i-au fost alocate două ore de audieri, între 18.30 și 20.30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel