Program guvernare. Dragnea atrage atenția unor miniștri

Liviu Dragnea a spus că "o parte din miniștri nu au fost foarte atenți" și au încercat să pună alte priorități, care nu erau în programul de guvernare, la finanțare, riscând ca unele prevederi din program să nu fie finanțate.

"O parte din miniștri nu au fost foarte atenți și nu au înțeles foarte bine că programul de guvernare care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% și din eroare, din greșeală, din neatenție probabil, au încercat să pună alte priorități care nu erau găsite în programul de guvernare la finanțare riscând ca unele prevederi din programul nostru să nu fie finanțate", a afirmat Dragnea.

El a mai spus că o parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an.

"Camera Deputaților — am fost prima instituție care am pus pe site proiectul de buget cu o reducere de 16% față de anul trecut pentru a înțelege toată lumea că anul ăsta vrem să cheltuim pe programele de dezvoltare în special și să asigurăm funcționarea fără probleme a instituțiilor. Au fost instituții care au venit cu niște limite de buget mai mari. Principiul a fost că toate aceste instituții să aibă bugete mai mici pentru că pot funcția pentru că în fiecare an s-au mărit bugetele acestora, cu trei excepții — Înalta Curte, Ministerul Public și CSM. Acolo creșterile sunt generate într-o proporție covârșitoare de drepturi salariale deja aprobate și care trebuie să fie finanțate și o mică parte de investiții în derulare", a susținut liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel