Program de operare open source în România. Ministrul Sorin Mihai Grindeanu, despre REVOLUȚIA tehnologică a programelor open source

 

 

Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Mihai Grindeanu, invitat DC News, a discutat despre introducerea programelor de operare open source.

Întrebat dacă România va putea trece la un program de operare open source, ministrul Grindeanu a răspuns următoarele:

"Da, mai mult de atât, cei care doresc, instituții, să continue cu reforma veche, cu Microsoftul. Noi trebuie să le furnizăm un cadru, să spunem un fel de mercurial, se practică lucrul ăsta înclusiv în Ungaria, în Grecia. Astea sunt prețurile cu care puteți, ca instituție publică, să achiziționați. Dacă dumneavoastră veți găsi să fiți sub, va fi foarte bine. Acestea sunt prețurile pe care Microsoft, direct, le agreează ca să păstreze comanda. Ce e sub, e foarte bine, ce e peste, nu mai e bine. Și cred că vom ajunge în perioada imediat următoare, am avut diverse discuții cu Microsoft, prin care să propunem acest mercurial. Și cred eu că este o chestiune cât se poate de corectă. Mai mult de atât, s-a schimbat abordarea și la nivel de Guvern, fiindcă nu mai are nimeni rolul integrator, așa cum a avut la început Secretariatul General al Guvernului și apoi Ministerul Telecomunicațiilor. Și fiecare dacă dorește să achiziționeze o licență, face acest lucru în mod direct fără a trece prin Ministerul Comunicațiilor, noi dând acest mercurial pe care eu sper ca în următoarele săptămâni să îl putem da publicității, să putem informa toate instituțiile", a declarat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel