Program de Guvernare. Orban: Măsuri introduse pe furiș

Măsurile fiscale introduse în programul de guvernare ''pe furiș, de la o zi la alta'' riscă să pună în pericol dezvoltarea afacerilor în România, iar PNL e categoric împotriva acestor ''aberații fiscale'', a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Târgoviște, președintele PNL, Ludovic Orban.

În disperare, văzând că nu reușesc să colecteze banii la care se așteptau, cei de la PSD au introdus în programul de guvernare 11 modificări, care toate sunt de natură fiscal bugetară și care toate generează noi obligații, fie pentru firme, fie pentru cetățeni. Ca o trecere scurtă în revistă, amintesc impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie — numit altfel acum în programul de guvernare, îi spune impozit pentru persoane fizice pentru venitul global, introducerea contului special pentru plata TVA, majorarea taxelor pe cifra de afaceri pentru operatorii din energie și telecomunicații, creșterea artificială a salariului minim la 2.000 de lei, a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal s-a referit și la impozitul pe cifra de afaceri susținând că rămâne ca o amenințare pentru oamenii de afaceri.

Domnul Tudose zice că renunță la impozitul pe cifra de afacere, dar în programul de guvernare care a fost în Parlament, urmare a votului de învestitură, acest impozit continuă să existe și va sta în continuare ca o amenințare asupra fiecărui om de afaceri din România, a afirmat Orban.

Poziția PNL

Acesta a subliniat că PNL e împotriva măsurilor fiscale anunțate în ultima perioadă, le-a caracterizat drept aberații fiscale care riscă să pună în pericol dezvoltarea economiei.

Nimeni nu știe astăzi clar la ce să se aștepte din partea actualului guvern, dar un lucru este cert: toată lumea se așteaptă nu la lucruri bune, ci la lucruri rele. În ceea ce ne privește, PNL este categoric împotriva acestor aberații fiscale, acestor măsuri care au fost introduse pe furiș în programul de guvernare, de pe o zi pe alta, și care riscă să pună în pericol dezvoltarea afacerilor în România, care riscă să pună în pericol creșterea economică și care riscă să creeze în mod artificial o criză economică tocmai într-o perioadă în care România se găsește într-o fereastră de oportunitate de care ar trebui să beneficieze din plin, a mai spus președintele PNL, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel