Program de guvernare. Viorica Dăncilă: Program pus pe tăieri. Hotărât să întoarcă România

Alexandru Ichim / 24 oct 2019 / 22:14 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă susține că programul de guvernare al PNL este ”pus pe tăieri” și că duce la multă îngrijorare în rândul populației. 

Viorica Dăncilă s-a arătat indignată de programul de guvernare făcut de PNL și a susținut în direct la România TV că hotărârile luate de noul Guvern duce la multă îngrijorare în spațiul public. 

”Am lecturat programul de guvernare. Este un program de guvernare, așa cum ne-am temut, este unul pus pe tăieri și hotărât să întoarcă România în vremurile guvernării PDL.

Modificarea legii salarizării

 

În primul rând este prevăzută tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica legea salarizării în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajatori cu bonusuri. Echilibrarea salariilor de la stat, cu cele de la privat, pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor va afecta 1,2 milioane de români.

”Anulări” în programul de guvernare al PNL

 

Anularea voucherelor de vacanță. Anluarea majorărilor de salarii prevăzute de PSD în legea salarizării. Reducerea salariului minim. Anularea majorării anticipate a salariilor din învățământ, prevăzute pentru 1 septembrie 2020. Anularea creșterii punctului de pensie la 1775 de lei pentru 1 septembrie 2020. Închiderea sau comasarea spitalelor. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale, modificând OUG 114. Anularea programului tomate românești. Sunt doar câteva dintre lucrurile care efectiv duce la multă îngrijorare în spațiul public”, a precizat Viorica Dăncilă în direct la România TV. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25