Urmărește emisiunea live


Profitul Intesa Sanpaolo a depăşit estimările în primul trimestru din 2019

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, a raportat o scădere de 16% a profitului trimestrial net, dar peste estimările analiştilor, transmit ANSA şi Reuters.

În primul trimestru din 2019, profitul net s-a situat la 1,05 miliarde de euro (1,18 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 900 milioane de euro. În perioada similară din 2018 rezultatele financiare au beneficiat de pe urma câştigurilor excepţionale.

Indicele de adecvare al capitalului Tier 1 al Intesa, un indicator important al solidităţii financiare, s-a situat la 13,5% la 31 martie 2019, unul din cele mai ridicate din Italia. Veniturile operaţionale au scăzut cu 8,8%, în timp ce veniturile nete din dobânzi au înregistrat un declin de 5,2%, la 1,84 miliarde de euro. Comisioanele şi taxele au scăzut cu 7% iar costurile operaţionale au înregistrat un recul de 4,5%.

'Ne-am consolidat bilanţul şi ne-am redus la minim creditele neperformante', a afirmat directorul general Carlo Messina la prezentarea rezultatelor financiare. În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivala UniCredit a avut dificultăţi din cauza creditelor neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia. Grupurile bancare italiene UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA sunt prezente şi pe piaţa din România.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel