EXCLUSIV  Profesorul Ispas: Cum ar trebui să fie învățământul ideal. INTERZICEM PRIN LEGE așa ceva!

Candidatul PRO România la Primăria Sectorului 4, Conf.univ. dr. George Ispas, a vorbit despre cum ar arăta un învățământ ideal și a transmis ce proiecte concrete are pentru a ajunge în acel punct.

„Noi trebuie să ajungem să nu mai avem un învățământ în care să încercăm să copiem. Noi trebuie să avem modele din alte țări. Trebuie un învățământ în care, uitându-ne la bunele practici ale altora, să dezvoltăm propriul nostru sistem”, a transmis politicianul.

Ce înseamnă un învățământ modern

„Însă, acesta trebuie să presupună că: copilul este lăsat de părinte la școală dimineața și este luat după-masa, la ora 16:00-17:00; interzicem prin lege ca unui copil să i se dea teme acasă; facem în așa fel încât ca copilul să poată beneficia de masă caldă și să mănânce la masă alături de profesorii săi; creștem calitatea consilierii pentru ca fiecare copil să-și dezvolte abilitățile și aptitudinile”, a explicat Ispas.

Proiecte concrete și investiții cu cap

„Asta înseamnă învățământul modern. Pentru asta este nevoie de investiție și e nevoie de seriozitate. Pe această chestiune noi trebuie să investim cu cap. Având proiecte integrate, pornind de la salarizarea diferențiată a profesorilor, mai ales pentru cei care lucrează în școli de cartier sau la periferia Sectorului, să plătim bursele pentru elevi la timp, nu cum face Primăria Sectorului 4, să informatizăm complet, să dezvoltăm spațiile de masă, de cantină, pentru școală, să facem câte o sala cu zonă de pictură sau de muzică și să țin copilul acolo. Acesta este idealul de învățământ pe care-l văd eu în Sectorul 4”, a conchis candidatul PRO România la Sectorul 4.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel