Profesorii şi elevii din Bucureşti, testaţi gratuit. Gabriela Firea, anunţul momentului

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că elevii şi profesorii din Bucureşti vor fi testaţi gratuit pentru COVID-19. 

"250.000 de elevi și 24.000 de profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ din Capitală se pot testa gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei. Am fost astăzi la clinica Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au înscris pentru testare primele cadre didactice.

Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagină de Internet dedicată proiectului 'Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă'.

În întreagă Europa se testează masiv elevii și cadrele didactice, astfel încât școlile să fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum și cei de acasă să fie în siguranță!

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private și de stat, sunt 24.000 de profesori.

Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt!", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

"Din dorința de a-i ajuta pe copii și pe profesori, am pus la punct această aplicație online, https://testamcovid.assmb.ro, care se poate accesa foarte simplu, sunt solicitate puține documente, totul este interactiv și oricine va avea nevoie de testare va fi programat chiar a doua zi", a explicat Directorul Medical al ASSMB, Turkes Ablachim:

Testare mai rapidă, teste mai multe

"Directorul general al Centrului Medical Lotus-Med, Adrian Cotarla, a explicat că a crescut capacitatea de testare în clinică pe care o conduce la 1.000 de teste pe zi, într-un timp de maxim 24 de ore de răspuns. A fost scurtat timpul de aşteptare la recoltare printr-o aplicaţie care să preia automat datele pacienţilor.

Directorul General al ASSMB, Vasile Apostol: "Este foarte important ca beneficiarii acestui proiect să afle, în primul rând, că au această posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis în acest sens o adresa către Inspectoratul General al Municipiului București, colaborăm cu primăriile de sector și am operaționalizat un call center, cu următoarele numere de telefon: 0759.030.871, 0759.030.881, 0759.030.882".

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul "Școli Sănătoase în București", și elevii care au simptome de infecție respiratorie. Acțiunea vizează preșcolarii, elevii din școli și licee, publice sau private, cărora, în urmă triajului observațional și a evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri și sunt necesare investigații suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicită apoi, în mod voluntar, înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR, apelând telefonic la numerele de call center ale ASSMB.", se mai arată în postarea Gabrielei Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel