EXCLUSIV  Prof. dr. Rafila, avertisment de la OMS despre efectele devastatoare ale unei PANDEMII. Omenirea nu e pregătită

Prof. dr. Alexandru Rafila, membru Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, atrage atenția asupra unui avertisment OMS. 

Organizația Mondială a Sănătăți a avertizat că lumea nu e pregătită pentru a face față unei pandemii care va genera între 50 și 80 de milioane de morți, la nivel global, și care ar putea să determine o scădere a PIB-ului la nivel mondial cu 5%. Pentru țările mai vulnerabile, fără rezerve, e o previziune devastatoare. 

Pregătirea pentru pandemie înseamnă pregătirea pentru gripa sezonieră, de la an la an, pentru că în momentul în care virusul suferă mutații majore, atunci se dezvoltă pandemia, ce aduce riscuri uriașe, pentru care, la nivel mondial, nu suntem pregătiți. Soluția e vaccinarea. Rata de vaccinare la grupele de risc- adică pentru cei care au boli asociate de tip accident vascular, diabet, boli cardiace și cei peste 65 de ani- ar trebui să fie peste 75%. România a reușit anul trecut performanța de a vaccina 20,9% din rândul românilor cu risc. 

Propunerile sunt compensarea vaccinării, adică un sistem de rambursare, model aplicat cu succes în Polonia. O altă soluție ar fi ca vaccinarea să fie făcută în farmacie, la recomandarea medicului, ca-n nouă țări din UE, printre care se numără Portugalia și Franța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel