Prof. Dr. Irinel Popescu: Alimentul pe care îl putem mânca zilnic. În rest, variem. De asemenea, usturoiul are multe acțiuni pozitive

Acad. Irinel Popescu - sursa foto: Agerpres
Acad. Irinel Popescu - sursa foto: Agerpres

Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit despre alimentație. 

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, Irinel Popescu, profesorul pe care îl vedeți, în fiecare luni, pe DC News și DC Medical la emisiunea „Academia de Sănătate”, a vorbit despre un aliment extrem de benefic pentru organism.

Irinel Popescu s-a referit la usturoi.

„Usturoiul are multe acțiuni pozitive. Este foarte „neplăcut” social, dar este foarte bun pentru vasele de sânge și altele”, a zis academicianul.

„Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese. Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine. Aș face o recomandare: să schimbăm fructele, adică să nu mâncăm doar afine, de exemplu. Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem. Să mai rotim fructele și legumele. Fiecare aduce un beneficiu și nu recomand să rămânem doar, de exemplu, la broccoli. Mai variem”, a mai spus Irinel Popescu.

VEZI ȘI: Câte pahare de vin putem bea pe zi. Profesorul Irinel Popescu: Am fost la o clinică în Germania și acolo am vorbit cu un medic care avea o viziune mai largă și deschisă asupra medicinei - https://www.dcnews.ro/cate-pahare-putem-bea-pe-zi-profesorul-irinel-popescu-am-fost-la-o-clinica-in-germania-si-acolo-am-vorbit-cu-un-medic-care-avea-o-viziune-mai-larga-si-deschisa-asupra-medicinei_908224.html

Prima emisiune a seriei Academia de Sănătate, realizată de profesorul Irinel Popescu sub egida Academiei de Științe Medicale, a fost difuzată de site-ul DC News, pe data 31 iulie 2017. De atunci, profesorul Irinel Popescu nu a lipsit în nicio zi de luni, la ora 11.00, de la întâlnirea cu publicul DC News și DC Medical, iar emisiunea Academia de Sănătate are sute de ediții.

Profesorul Irinel Popescu continuă astfel, în new-media, ceea ce face de zeci de ani în profesia medicală: servește binele public, adăugând marilor sale realizări din sala de operații un efort susținut de educație medicală, de informare a publicului generalist și a celui medical, care poate afla din cele mai autorizate surse care sunt cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirilor, ce s-a schimbat în terapie, ce teorii au fost validate de comunitatea medicală internațională, ce s-a schimbat, din perspectiva noilor date științifice acumulate de către specialiști, pe plan mondial.   

Reputat chirurg și eminent profesor, acad. Irinel Popescu a debutat în 31 iulie 2017 în presa online,  din poziția de realizator și moderator al unei dezbateri pe teme medicale, cu o tematică extinsă pe toate specializările medicale de la Boli Infecțioase la Cardiologie și Cardiologie intervențională, de la Chirurgie, la Dermatologie, Diabetologie și Nutriție, Endocrinologie, Gastroenterologie, Hemato-oncologie, Neurologie, Obstetrică-ginecologie, Oncologie, Ortopedie, Pediatrie, Pneumologie, Pediatrie, Transplant, Urologie, Oftalmologie sau ORL, fără a neglija datele importante din Istoria Medicinei, nici, evident, subiectele fierbinți, la zi, cum au fost cele privind Sănătatea Publică, în timpul pandemiei COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel