EXCLUSIV  Prof. dr. Ioan Lascăr, despre Spitalul Orășenesc din Comănești: Recunosc că am complotat

FOTO: Facebook @ Primăria Comănești
FOTO: Facebook @ Primăria Comănești

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a vorbit despre Spitalul Orășenesc din Comănești, unitate modernizată, care va fi redeschis în această săptămână.

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la Interviurile DC News unde a vorbit despre Spitalul Orășenesc din Comănești, un spital modernizat, care îi poartă numele și care va fi redeschis oficial pe 10 mai 2024.

”Administrația locală, primarul în principal, și subsemnatul, recunosc că am complotat în a crea un eveniment, un moment deosebit, cu ocazia finalizării lucrărilor de modernizare și cu ocazia aceasta am încercat să facem evenimentul cât mai vizibil pentru că mi s-a părut că este un exemplu demn de urmat. (...) Primarul ar trebui clonat, iar rezultatele desfășurării acestui proiect complex merită a fi cunoscute, conștientizate și, cred eu că ar putea chiar servi ca exemplu.

Ca atare am apelat, apelul a fost recepționat surprinzător, din partea președinției României, de unde avem un mesaj, participă ministrul Sănătății,  ministrul Mediului, ministrul Dezvoltării, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, președintele ANMCS-ului, multe personalități, și din București, colegi din mediul universitar, de la UMF Carol Davila unde îmi desfășor încă activitatea, mai este vorba despre oficialitățile locale, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și, sigur, acolo am gândit un eveniment care va evolua în pași previzibili, în sensul de a oferi, pe de o parte, oaspeților condiții prietenești, primitoare, și pe de altă parte, de a oferi concitadinilor un mesaj referitor la nivelul și calitatea rezultatelor obținute”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr la Interviurile DC News TV și DC News.

Întrebat dacă nu este riscat faptul că numele său, de prestigiu de altfel, este dat unui ”așezământ medical”, în contextul în care se poate isca vreun scandal, din punct de vedere profesional, prof. dr. Ioan Lascăr a afirmat că ”toate sunt omenești. Am fost deosebit de onorat, că atunci când concitadinii mei, în urmă cu vreo 25 de ani mi-au oferit această onoare. Evident că este ceva deosebit, dar pe de altă parte m-a și obligat. M-am simțit obligat să îi ajut, lucru pe care îl fac oricum, din dragoste pentru locurile natale”, a mai spus medicul.

Ioan Lascăr: Spitalul orășenesc, treapta cea mai de jos de unitate spitalicească

”Îi mai și controlați când mergeți acolo, cu ochiul unui specialist dintr-un mare spital de urgență, observați dacă nu sunt lucrurile așezate bine”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

”Sigur, este important schimbul de know-how, este diferență de nivel de competență. Evident că spitalul orășenesc este treapta cea mai de jos de unitate spitalicească, urmează încă trei etape până ajunge la spitalul de maximă competență, spitalul universitar.

Aș spune că am acumulat o experiență de multe decenii în cel mai competent spital de urgență din România și mă străduiesc ca de fiecare dată când fac vizite la spitalul din Comănești să încerc să transmit lucruri care știu că pot fi de ajutor”, a mai spus prof. dr. Ioan Lascăr.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel