Urmărește emisiunea live


Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel: Trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara

Fotografie creată de Tara Winstead, de la Pexels
Fotografie creată de Tara Winstead, de la Pexels

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, afirmă că românii nu ar trebui să renunţe la purtarea măştii, în ciuda ridicării restricţiilor. 

"Nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem...

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie", a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit senatorului PSD, populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele. În plus, pandemia nu s-a terminat, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 – 9 luni.

"Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp. Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile", a adăugat medicul la dezbaterea Profit Health Forum. CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Nu e prima dată când face acest apel

La finalul lunii martie, profesorul Streinu-Cercel făcea un apel similar.

"Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile", a spus Streinu-Cercel, conform Agerpres. 

El a adăugat că, în timpul pandemiei, "politicienii nu au ţinut cont" de sfaturile specialiştilor şi au ”dat relaxări".

"Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut. Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba! Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID", a afirmat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel