EXCLUSIV  Prof. Ciurea, episod cu doi procurori care nu mai știau pe unde să fugă din cabinetul unui medic când au văzut ce are în buzunar

Ciurea
Ciurea

Lecție memorabilă pentru toți medicii din România. Profesorul Vlad Ciurea a rememorat un episod cu marele profesor Constantin Arseni, care, pe lângă lecțiile de neurochirurgie, dădea colaboratorilor mai tineri și lecții de viață.

Profesorul Vlad Ciurea a povestit pentru DC News că Arseni accepta recunoștința pacienților, dar nu cerea niciodată ceva de la bolnavi. Obiceiul de a-și nota numele celor care îi dădeau ”plicul” l-a salvat pe Constantin Arseni de procurori. Momentul când a primit de la un ceferist o sticlă cu lapte este o lecție memorabilă pentru toți medicii din România.

”Profesorul Arsenie niciodată nu cerea ceva. Cred că a primit cadouri, a primit și bani. Le spunea studenților care veneau la spital: ”Am să vă spun o întâmplare, care mi s-a întâmplat mie și din care să trageți învățăminte. În 1945-46 am operat nevasta unui CFR-ist. CFR-istul a venit la mine și mi-a adus o sticlă de lapte. Bine, vă multumesc, lasați-o acolo... și CFR-istul a rămas în urmă. Ce dorești? Dați-mi sticla înapoi”. Asta era lecție pentru noi să nu cerem niciodată”, a spus prof. Ciurea.

Procurorii nu știau cum să iasă mai repede din birou

”Mai era o poveste: Într-o zi au venit doi procurori la ușă și au zis domnule profesor, noi știm că primiți bani. Și a zis: Da, primesc. Și a scos un plic și scria acolo, procuror Vasilescu Ion. Au înlemnit, era procurorul general. Nu știau porcurorii cum să iasă mai repede din birou. Avea numele celor care i-au dat ceva. Scria pe plicuri numele celor care dădeau așa ceva. Poate să le înapoieze, dacă nu mergea bine pacientul”, a mai zis profesorul într-un interviu pentru DC News.

Mitul spitalului construit din banii profesorului Arseni

”Apoi s-a spus că din banii lui a ajutat foarte mult la ridicarea clinicii de neurochirurgie, care s-a numit Bagdasar, apoi s-a numit Bagdasar-Arseni.

Nu cred că în mod direct Arseni a contribuit cu bani, dar din multitudinea de cadouri a dat peste tot, constructori, șef de șantier. Asta era structura domniei sale. Intra în editură și împărțea țuici, de toate, ca toată lumea să fie mulțumită și să iasă calitate”, a conchis Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel