Prof. Cătălina Poiană, CMMB, apel ferm către CNAS. Problemele SIUI perturbă toate sectoarele medicale

Medicii încearcă să utilizeze sistemul informatic validând datele în timpul lor liber, adesea în cursul serii sau al nopții, când interacțiunile în SIUI sunt mai puține. ”Această abordare demonstrează dedicarea medicilor față de pacienți, față de actul medical și evidențiază necesitatea unei soluții imediate pentru problemele cu care se confruntă”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, care a transmis un apel public către CNAS.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a făcut sâmbătă un apel ferm către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncționalităților din sistemul SIUI. Nefuncționalitatea totală sau îngreunată a sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienților, arată CMMB.

Reprezentanții medicilor din București înțeleg că remedierea acestui sistem nu poate fi realizată “peste noapte”, dar este important să fie identificate soluții pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanță adecvată, se spune în apelul Colegiului. Totodată, este necesar să fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care să fie pus la dispoziția comunității medicale și care să răspundă nevoilor acesteia.

„Știm că noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puțin timp în funcție, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul președinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea este medic de familie, deci înțelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi. O rugăm pe doamna președinte a CNAS să întreprindă acțiuni concrete pentru rezolvarea situației și, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI și cu soluțiile posibile pe termen scurt, mediu și lung pentru îmbunătățirea activității medicale în contextul sistemului SIUI”, a spus prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel