ProEtnica Sighişoara. Ambasadorul Israelului, la deschiderea festivalului

festival sighisoara
festival sighisoara

Miercuri, 22 august, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 16-a ediţii a ProEtnica, cel mai mare festival interetnic din România.

Deschiderea oficială a celei de-a 16-a ediţii a ProEtnica, cel mai mare festival interetnic din România, care reuneşte reprezentanţi ai tuturor minorităţilor recunoscute din ţară, a avut loc miercuri, în Cetatea Sighişoara, în prezenţa autorităţilor locale şi guvernamentale, precum şi a ambasadorului Israelului la Bucureşti, Tamar Samash. 

Evenimentul, care are loc în perioada 22 - 26 august, reuneşte peste 600 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale recunoscute în România, de remarcat fiind prezenţa minorităţii naţionale a sorabilor din Germania, care dezvoltă latura internaţională a festivalului. Festivalul este organizat de Asociaţia Centrul Educaţional pentru Tineret Sighişoara (ibz), în parteneriat cu Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) şi Consiliul Judeţean Mureş.  

Sărbătorirea Centenarului, alături de cele 20 de minorităţi naţionale 

"Iată că reuşim şi în acest an să ducem mai departe acest festival, dar, mai mult, îl vom desfăşura pe o perioadă de cinci zile, timp în care 20 de minorităţi prezente în România ne vor încânta prin tradiţiile, dansurile, prin cântecele lor şi prin porturile pe care le vor prezenta pe această scenă minunată în acest ansamblu arhitectural minunat", a declarat, în deschidere, primarul Sighişoarei, Ovidiu Mălăncrăvean. 

Potrivit organizatorilor, cea de-a 16-a ediţie este un prilej de a sărbători împreună cu cele 20 de minorităţi naţionale convieţuitoare împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel