"Produs în Arie Naturală Protejată", marcă înregistrată pentru produsele din ariile naturale româneşti

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

De Ziua Mediului, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a lansat marca înregistrată "Produs în Arie Naturală Protejată".

Brandul este dedicat produselor din România care îşi au circuitul de producţie în orice arie naturală protejată din ţară. 1200 de producători din ariile naturale româneşti vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate "produs în arie naturală protejată".

Marca înregistrată "Produs în Arie naturală protejată" va reuni sub acest brand toate produsele care îşi au originea într-una din cele peste 1.500 de arii naturale care sunt în România. Printre produse se află: brânzeturi româneşti, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradiţională, ii, servicii turistice.

Magazin online 



De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită şi obţin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

Orice producător român poate obţine dreptul de autorizare şi folosire a acestei mărci după ce solicită la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi parcurge un proces de auditare locală a produsului.

Auditul local, care va fi derulat prin ANANP, va presupune, în primul rând, evaluarea circuitului de producţie şi măsura în care acesta provine dintr-o arie naturală protejată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel