Produs cancerigen, găsit în mâncare. Cum ne afectează sănătatea

Scutaru Cristina / 28 oct 2018 / 22:54 Salveaza PDF Comentarii
frigărui
Descriere foto: frigărui

Un produs cancerigen care ne afectează sănătatea a fost găsit în mâncare. 

În general, se găseşte în mai toate preparatele din carne (rata de prezenţă este, potrivit Ministrului Sănătăţii, de 79%) dat fiind că este un foarte bun inhibator de bacterii. În acelaşi timp, este şi un intensificator al culorii, produsele care conţin acest compus chimic fiind de un roz foarte frumos.

Folosit cu bună ştiinţă, compusul chimic este prezent şi în anumite sortimente de bere şi de tutun, dar sub formă de reziduu contaminant se găseşte într-o sumedenie de produse destinate consumului uman. De altfel, potrivit rapoartelor medicale întocmite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), produsul ajunge în corpul uman mai ales prin apa potabilă (contaminată de chimizarea excesivă a agriculturii), dar şi prin legumele şi fructele care provin de la culturi intens fertilizate cu azotaţi (ca urmare a procesului chimic numit nitrificare).

De ce este interzis de unele ţări

Trebuie spus că este un conservant eficient datorită puternicului caracter oxidativ, ce poate duce la distrugerea materialului genetic al celulei bacteriene.

Citiți continuarea pe DC MEDICAL
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24