Producția industrială, cădere liberă. PRĂBUȘIRE anunțată de INS

Producţia industrială a scăzut, în aprilie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Producţia industrială a scăzut cu 38,4% ca serie brută şi cu 38,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în aprilie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), date publicităţii, scrie Agerpres.

Conform INS, producţia industrială (serie brută) a coborât cu 38,4%, din cauza scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-44,9%), industria extractivă (-18,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 38,6%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-44,5%), industria extractivă (-17,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,2%).

Luna aprilie 2020

Potrivit sursei citate, în luna aprilie 2020, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 36,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-41,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-15,2%) şi industria extractivă (-12,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a diminuat faţă de luna precedentă cu 27,7%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-32,4%) şi industria extractivă (-6,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 0,6%.

Perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020

De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 13,9%, ca efect al scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-15,9%), industria extractivă (-7,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost în scădere cu 14,5%, din cauza reducerilor din industria prelucrătoare (-16,9%), industria extractivă (-6,7%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel