Producția industrială a României, în scădere

Mihai Ciobanu / 15 ian 2020 / 09:47 Salveaza PDF Comentarii
Energie
Energie

Producţia industrială (serie brută) a României a scăzut cu 2,2% în primele 11 luni din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, și cu 3,3% ca serie ajustată sezonier, arată datele publicate miercuri de INS. În noiembrie 2019, producția industrială a scăzut cu 2,8% față de octombrie 2019.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 2,2% ca efect al scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,7%), industria extractivă (-2,7%) și industria prelucrătoare (-1,9%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate producția industrial a scăzut cu 3,3% în contextul în care producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%, industria extractivă cu 2,7% și industria prelucrătoare cu 2,3%.

În luna noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă (octombrie) cu 2,8% ca urmare a scăderilor industriei prelucrătoare (-4,1%) și industriei extractive (-3,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,1%.

Industria prelucrătoare a rămas la același nivel

 

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,8%) și de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,3%). Industria prelucrătoare a rămas la același nivel.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 5,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,5%), industria extractivă (-5,5%) și industria prelucrătoare (-5,0%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 7,7%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industriei extractive (-5,4%) și industriei prelucrătoare (-4,6%), citează Mediafax.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23