Producția de orez, în pericol. A scăzut dramatic în ultimii ani

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Piața globală de orez înregistrează cel mai mare deficit din ultimele două decenii. Iată ce se va întâmpla cu prețul produsului.

Producția de orez înregistrează o scădere drastică, relatează ziare.com. Așa cum arată ultimele informații, țările din toată lumea trebuie să se confrunte cu cel mai mare deficit din ultimele două decenii.

Producția de orez este în pericol

Omenirea se confruntă cu cel mai mare deficit înregistrat la nivelul producției de orez din ultimele două decenii. Din China în SUA și până în UE, fabricarea produsului este în scădere drastică, dar mai mult decât atât, prețurile sunt în creștere pentru peste 3.5 miliarde de persoane care consumă 90% din orezul mondial, în special în Asia-Pacific.

Acest lucru va afecta cei mai relevanți importatori. Un analist de mărfuri de la Fitch Solutions precizează că prețul produsului este cel mai ridicat din ultimul deceniu. „La nivel global, impactul cel mai evident al deficitului global de orez a fost şi este încă cel mai ridicat preţ al orezului din ultimul deceniu”, a declarat Charles Hart.

Un raport relatat de Fitch Solutions Country Risk & Industry Research arată că prețurile se vor menține în jurul maximelor actuale până în 2024. Costul produsului a fost în medie de 17.30 USD (50.8 kg) în 2023, iar așa cum relatează societatea menționată, el va scădea doar la 14.50 în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel