Producții record. Cioloș, reacție fulger după afirmațiile lui Daea

Anul 2017 este unul excepţional, fără precedent, cu producţii istorice pe care România nu le-a mai realizat până în prezent şi cu cele mai multe fonduri europene atrase, spune Petre Daea. 

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat pe Facebook după declarațiile ministrului Agriculturii.

”Înțeleg că guvernul PSD-ALDE a “raportat” producții record la hectar. Nu vă amintește lauda asta de alte vremuri?

Dacă ar fi să mă iau după abordarea domnului ministru Daea, ar trebui să mă auto-felicit pentru producțiile la grâu, de exemplu, pentru că acel grâu a fost semănat în perioada guvernării anterioare.

Vă dați seama unde s-a ajuns! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniștilor, cu munca agricultorilor. Și care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Că au dat subvențiile la timp. Adică, și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Și pentru că funcționarii din subordinea lor și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu trebuie să se laude politicienii în fața neamului.

Nu mai reamintesc faptul că în toamna lui 2015 am găsit întârzieri mari în pregătirea plății subvențiilor, motiv pentru care acestea s-au plătit cu întârziere în 2016 când a trebuit să lucrăm la recuperarea acestor întârzieri. Astfel, în toamna anului 2016, am putut în sfârșit să plătim avansul subvențiilor pentru anul 2017 după ce am reușit să punem în funcțiune sistemul informatic de la agenția de plăți. Iar anul acesta lucrurile au mers strună pentru că am lăsat un sistem funcțional, nu așa cum l-am găsit noi, blocat.

Nu ne-am lăudat cu munca agricultorilor pentru că nu e firesc.

Însă ce văd acum, faptul că domnii Dragnea și Daea se împăunează cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustător și lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul.”, scrie fostul premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel