Producție mere. Prețurile la mere ar putea exploda, din cauza producției foarte slabe

Dieta cu mere
Dieta cu mere

 Şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, Ioan Rus, a declarat joi că pomicultorii din judeţ au suferit în acest an pierderi fără precedent din cauza îngheţului din primăvară, obţinând o producţie de mere de doar 6.313 de kilograme la hectar, faţă de o producţie normală de 19.000 -20.000 de kilograme la hectar.

"E o producţie de 30% faţă de potenţial. Faţă de 19-20 de tone la hectar, cât ar fi trebuit să realizăm, am realizat doar 6.313 kilograme de mere pe hectar. În perioada 21-22 aprilie am avut îngheţul târziu de primăvară, probabil dacă scăpam de îngheţul din perioada 21-22 era bine, realizam totuşi 70%, numai că temperaturile negative s-au repetat, s-au înregistrat şi în perioada 3-5 mai, şi rezerva de flori care a mai rămas a fost afectată de al doilea val de îngheţ", a spus Ioan Rus.

Conform acestuia, cei mai afectaţi au fost pomicultorii din zona Reghin, care au rămas fără aproape niciun fruct pe pomi, indiferent că a fost vorba despre mere, pruni, cireşi sau vişini.

Directorul DADR Mureş a precizat că dintre pomicultorii afectaţi de îngheţ, doar patru au avut asigurări şi şi-au putut recupera paguba, restul fiind nevoiţi să apeleze la înţelegerea furnizorilor de inputuri pentru a mai diminua presiunea financiar, relatează Agepres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel