Producția industrială România. INS: Mai mare cu 8.3 % în primele 11 luni ale anului

Producţia industrială a fost mai mare cu 8,3% , în primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS). 

'În perioada ianuarie - noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie - noiembrie 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+9,0%), industria extractivă (+6,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,2%)', se arată în document. 

Pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 8,9%. 

'În luna noiembrie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7% ca serie brută şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 9,5%', informează INS. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel