INS: Producția industrială a crescut în ianuarie

Mariana Baciu / 13 Martie 2017 / 09:42 Salveaza PDF Comentarii
Industrie
Industrie

Producţia industrială a crescut în ianuarie cu 0,9%, comparativ cu luna precedentă, şi cu 5,8%, comparativ cu ianuarie a anului trecut. Datele au fost publicate de Institutului Naţional de Statistică (INS).

"În luna ianuarie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică (+2,0%) şi a industriei prelucrătoare (+1,1%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%.Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,5%', se arată în comunicatul INS.
Industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,9%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 0,1%.

"Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 5,8%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+6,5%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,7%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%", menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+5,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 7,6%.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26