Producția de rapiță din România va fi cu 52% mai mare în 2014 decât în 2013 - Oil World

Compania germană de analiză Oil World estimează o producție uriașă pentru agricultura românească, în creștere cu 52% în 2014 față de 2013, în ceea ce privește producția de rapiță.

Producția de rapiță în UE, cel mai important producător mondial, ar putea fi mai mare decât se estima până acum, ca urmare a îmbunătățirii estimărilor privind recoltele din Germania, Marea Britanie și România, scrie Agerpres.

Într-un raport publicat marți de Bloomberg, Oil World estimează că în 2014 producția de rapiță în cele 28 de state membre UE ar putea atinge nivelul record de 22,7 milioane tone, cu 300.000 de tone mai mare decât estima luna trecută. Dacă aceste estimări se vor confirma, recolta din acest an va fi mai mare cu 1,5 milioane tone mai mare decât cea realizată anul trecut, grație creșterii suprafețelor cultivate, dar și a îmbunătățirii producției la hectar.

Oil World estimează că Germania, cel mai important cultivator de rapiță din UE, ar putea recolta 5,9 milioane tone în acest an, față de 5,78 milioane tone în 2013. Producția Franței ar putea fi mai mare cu 19%, până la 5,22 milioane tone, în timp ce producția din Marea Britanie ar putea crește cu 17%, până la 2,5 milioane tone.

România va înregistra cea mai mare creștere

Cea mai mare creștere procentuală ar urma să se înregistreze în cazul României, unde producția de un milion de tone estimată pentru acest an ar putea fi cu 52% mai mare decât cea realizată anul trecut.

Vezi și: Mașinile de scris ar putea reveni în Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel