EXCLUSIV  Procurorul Sima, la DNA. Bușoi: OUG 13, modificare brutală și semnificativă

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, s-a prezentat luni la DNA, fiind citat pentru audieri în dosarul deschis ca urmare a plângerii pe tema OUG 13/2017, de modificare a Codului Penal.

Așadar încep să fie audiați primii oameni în legătură cu o decizie politică a guvernului. Liderul PNL București, Cristian Bușoi, invitat la DC News, a comentat acest subiect.

"Există suspiciuni exprimate în spațiul public că este mai mult decât o decizie politică, este vorba despre o decizie care ar fi schimbat starea de fapt în câteva procese în curs ale unor persoane decidende în actuala coaliție de guvernare. Probabil se investighează dacă, în mod direct, aceste persoane, în interes propriu au intervenit pentru adoptarea unui act legislativ", a zis Cristian Bușoi la DC News Live.

[citeste si]

"Vorbim despre o modificare brutală și semnificativă chiar dacă era doar pentru câteva cazuri bine definite și nu ar fi rezolvat marile probleme ale sistemului penal din România. Nici măcar nu ar fi impactat pe marile cazuri care au fost prezentate cu argumente ca fiind abuzuri ale sistemului judiciar. Vorbim de câteva articole care îi priveau, în mod direct, pe câțiva dintre liderii de guvernământ", a mai zis prim-vicepreşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel