Procurorul care a arestat-o pe avocata grațiată de Băsescu, PEDEPSIT

Președintele Traian Băsescu a încercat să scape de subiectul grațierii lui Becali, printr-o afirmație eronată: "nu am grațiat pe nimeni în al doilea mandat". Una greșită. Președintele a grațiat o avocată chiar în prima zi de mandat. O mai grațiase înainte cu șapte luni. Avocata "lucra" pentru mafia imobiliară. 

Procurorul general de pe lângă Curtea de Apel București, George Bălan, a avizat, în perioada 2000-2005, mai multe rechizitorii care trimiteau înspre instanță figuri celebre ale mafiei retrocedărilor. Printre ele se numără și avocata Nicoleta Constantin Mărăcine. 

Într-un rechizitoriu avizat de George Bălan, procurorul de caz Cătălin Popescu arată, potrivit jurnalul.ro:

"Prin rechizitoriul 690/P/2001 din data de 05.06.2002, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti dispune trimiterea în judecată a inculpaţilor Stoican Georgeta, Mărăcine Nicoleta şi Constantin Petrică Bogdan. Prin rechizitoriul 1006/P/2001, din data de 20.09.2002, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti dispunea trimiterea în judecată a inculpatului Stan Costel, iar prin rechizitoriul din dosarul 354/P/2000 din data de 13.06.2002, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică erau trimişi în judecată inculpaţii Stoican Georgeta, Constantin Alexandru, Lilea Cristinel, Drăgan Silviu Laurenţiu, Vlasov Serghei, Bundă Gabriela, Ghelbănoiu Mare Daniela, Nicolescu Ioan etc". 

George Bălan a devenit ţinta DNA într-o operaţiune în care probele ridicau semnele de întrebare, potrivit sursei citate. El a fost înlocuit din funcţie după 2005.  În mandatul ministerial al Monicăi Macovei a avut numeroase ciocniri cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel