Proclamația România 2017. Primul partid care susține documentul

Uniunea Salvați România susține Proclamația România 2017, întrucât acest document conține și "valorile fondatoare ale USR", anunță președintele USR Nicușor Dan.

"USR susține Proclamația România 2017, lansată de Inițiativa Timișoara și de Corupția Ucide. Regăsim în ea revendicările oamenilor care au ieșit în stradă și valorile fondatoare ale organizației noastre: transparență, integritate, responsabilitate. USR se angajează să acționeze pentru a transforma în realitate obiectivele Proclamației", scrie, marți, Nicușor Dan pe contul său de Facebook, care atașează postării și textul Proclamației, informează Agerpres.

Potrivit documentului, printre solicitările enunțate sunt "rectificarea noii ordonanțe — OUG 14/2017 — pentru a fi constituțională până la confirmarea de către procurorul general al României și CSM că OUG 14 anulează toate efectele OUG 13, retragerea imediată a legii grațierii, anularea art. 7.3 din OUG 9, interzicerea accesului la funcții de demnitate publică sau funcții numite pentru persoane care au cazier și pierderea funcției de demnitate publică sau funcției numite a persoanelor în momentul condamnării definitive".

În textul Proclamației se mai arată că este susținută lupta anticorupție și orice demers în acest sens și se solicită transparența în administrație prin publicarea pe internet a tuturor contractelor în care sunt implicați bani publici din administrația locală și centrală.

De asemenea, în document se cere depolitizarea funcțiilor publice și a posturilor din companiile deținute de stat prin ocuparea lor doar prin concurs și se arată că demnitarii trebuie să aibă imunitate pentru declarații politice, iar pentru toate celelalte fapte să poată fi condamnați penal chiar și în perioada deținerii funcției de demnitate publică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel