Procesul lui Tăriceanu, înfrângere simbolică pentru ALDE

Magistraţii curţii supreme au decis ca preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să fie judecat pe fond în dosarul instrumentat de procurorii DNA. Hotărârea judecătorilor de la ICCJ este o înfrângere enormă cu valoare simbolică pentru Tăriceanu și partidul ALDE, a cărui imagine este, din nou, serios afectată, spune Vasile Nistor în comunicatul trimis DC News.

Potrivit comunicatului de presă trimis de domnul Senator Vasile Nistor, întreaga retorică antijustiţie a domnului Tăriceanu a fost construită în jurul ideii că procurorii instrumentează dosare politice și că politicienii anchetaţi de DNA n-ar fi corupţi, ci victime ale unui sistem de răzbunare politică. Astăzi, tot eşafodajul argumentaţiei domnului Tăriceanu s-a năruit. Instanţa a respins toate cererile şi excepţiile formulate de avocaţii domnului Tăriceanu şi au stabilit legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA. Pentru prima dată, preşedintele Senatului e contrat de judecători: dosarul realizat de DNA nu e o invenţie politică.

Pentru ALDE, decizia e o lovitură puternică. Probabil, îndeajuns de puternică pentru a împiedica partidul să atingă pragul electoral, fiindcă, în ciuda apelului meu și al altor colegi de a înceta atacurile împotriva instituțiilor statului de drept, comunicatorii ALDE nu au făcut altceva decât să tureze motoarele și mai tare în direcția greșită.

E trist când munca unor oameni de bună credinţă – şi sunt destui astfel de oameni încă în ALDE – este distrusă de ambiţiile unui singur politician, dispus să sacrifice viitorul partidului de dragul anturajului său penal. E grav când cel de-al doilea om din statul român se întreaptă cu viteză în afara vieţii politice şi târăşte după sine întreg partidul, doar pentru a-i apăra dincolo de orice limită pe corupţi., afirmă Vasile Nistor în comunicat.

Listele ALDE confirmă traseul politic stabilit de Tăriceanu: Persoane cercetate penal, trimise în judecată sau chiar condamnate de instanţe se găsesc pe locurile aşa-zis eligibile, în timp ce baza onestă a partidului e ignorată de „şefime”. Iar pe lângă liste, ascunşi, baronii locali certaţi cu legea încă ţin frâiele partidului după placul domnului Tăriceanu. Chiar şi în campania electorală, câţiva grei ai ALDE, Aristotel Căncescu e doar un nume, au fost arestați la domiciliu. Alții au suferit altfel de sancțiuni, confirmate de instanțele de judecată.

Acuzațiile împotriva oricărui om politic vor fi tranșate în instanță, ca în orice stat democratic, însă destinul politic al partidului pare să fi fost deja scurtat de domnul Tăriceanu. Singurul meu regret, ca fost președinte executiv al ALDE, e că munca unei echipe de oameni serioși, profesioniști și integri a fost zădărnicită de gașca penalilor care au transformat un proiect de viitor într-o armă contra justiției., a adăugat Senatorul Vasile Nistor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel