Proces România - Chevron, câștigat. Radu Tudor: Suma este SPECTACULOASĂ

Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă
Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă

Radu Tudor a comentat decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris care a dat câștig de cauză României în procesul cu compania Chevron. 

"Evident că în momentul în care un tribunal internațional dă dreptate României, putem spune că din când în când țara noastre are și ea dreptate. Atunci când cere unor companii să respecte legislația românească, atunci când suntem foarte atenți în privința resurselor naturale ale României. Cred că decizia de la Paris se constituite într-un precedent serios și aș vrea să continuăm această discuție și pe subiectul lansat de Daniel Zamfir în privința decizie ÎCCJ pentru actualizarea redevențelor la gaze și petrol și nu în ultimul rând, dezvăluirea pe care a făcut-o în legătură cu neplata redevențelor către statul român de zeci și zeci de companii care exploatează resursele naturale ale României. Cred că atunci când avem dreptate putem să ne luptăm pentru România ca stat membru și uite că un tribunal internațional ne dă dreptate. Suma este spectaculoasă," a spus Radu Tudor la Antena 3.

Peste 73 de milioane de dolari pentru România

Compania petrolieră Chevron va plăti Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului. 

Decizia aparține Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera Internațională de Comerț de la Paris (ICC Paris), cea mai importantă instituție de arbitraj comercial internațional, care a fost solicitată să se pronunțe în litigiul dintre Chevron și ANRM. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel